Loading Purplepass...
Любо Киров
Presented By Botev Academy
Sunday, February 9th at 6:30pm EST
Online sale ends: 02/09/20 at 8:00am EST
Botev Academy Theater
8120 Carroll Ave.
Takoma Park, MD 20912
-= series =-
Buy Tickets
Buy Tickets
Description
Любо Киров е български поп изпълнител и музикален продуцент, автор на много хитове в поп музиката и десетки текстове за песни. Бивш вокалист на група „Те“. Член на журито в сезони 2, 3 и 5 на музикалното шоу „X Factor“. Роден в Плевен, от малък се научава да свири на пиано и барабани. Първата самостоятелна песен на Любо – „Отново вярвам“ – печели престижния конкурс на БНР „Златна пролет“. 

През 2010 г. излиза и първият му самостоятелен албум – „Любо 2010“, който съдържа много от хитовете, създадени през последните две години, като „Mога“, „Говори ми на ти“, „Аз и ти“ (с Хората от Гетото), „На края на света“, „Забранена любов“ (към едноименния сериал на Нова телевизия), „Tonight“ (с италианската певица Алесия Д’Андреа) и др.
Факт е и излъчването на три от песните от албума на Любо – „Говори ми на ти“, „Отново вярвам“ и „Tonight“ в авторитетната класация на МТV – Europe’s World Chart Express
Поетическият талант на Любо и умението му да намира подходяща за вокална интерпретация лирика се ценят от много популярни български изпълнители. Освен търсен текстописец, Любо участва като гост-вокалист в десетки музикални проекти на свои колеги. Съвместният проект на Любо заедно с Живко Петров „Life Is Beautiful“ става доста популярен с провокативното си видео, достигнало над 1 милион и 200 хиляди гледания. Налице е вече и новата песен „I Can't Get Over“ с Mr. Moon.

Във Вашингтон Любо ще бъде придружен от музиканта Ангел Дюлгеров. Ангел е един от най-добрите китаристи в българската поп и рок музика през последните години. Работи с Лили Иванова като китарист и музикален директор на групата й, както и по последните два албума на певицата.
Роден е и живее в Пловдив, където е завършил музикалното училище с цигулка. Вокалист и автор на повечето песни в блусгрупата Tube Hedzzz, заедно с Веселин Веселинов - Еко му(бас) и Росен Ватев (барабани) и Пламен Денчев (клавишни). Свири и с групите Free Style (добре позната на пловдивската публика), Bobo & the Gang, Rubikub, Gabana, Nameless Day Ritual и е делил една сцена с Белослава, Орлин Павлов, в последните години постоянно с Любо Киров.


Presented By

6:30pm to 8:30pm
Doors open at 6:00pm

VIP: $40.00
Premium: $35.00
VIP Left: $40.00
VIP Right: $40.00
Premium Left: $35.00
Central: $30.00
General center: $30.00
Right: $30.00
Left: $30.00
Детска градина: $15.00

Age
All Ages

Botev Academy Theater<br> 8120 Carroll Ave.<br> Takoma Park, 20912

370

music

performing_arts

PAST EVENTS
Sunday, November 10th

Past Event
Sunday, October 13th

Past Event
Sunday, September 22nd

Past Event